Демокрацията е грешка!

me (4)Сега разбрахте ли, дами и господа? Демокрацията е грешка, слушаме от сутринта по всички телевизии. Грешка било, че Камерън насрочил референдум. Грешка било, че дал на хората право да избират политическото си бъдеще. Грешка било, че британците решили да излязат. Грешка според кого? Явно за мнозина демокрацията е една голяма грешка. За тях тя е валидна само когато е на страната на собственото им вездесъщо мнение. Във всички останали случаи е голям проблем. Това е тоталитарният модел на мислене и той отдавна е обладал геополитическото чудовище, което наричаме Европейски съюз.

Нещо историческо се случи днес във Великобритания. Тази страна се доказа достойна за великото име, което носи. В известен смисъл, ще си позволя да преувелича (а може би не), но бихме казали, че Брекзит е събитие от ранга на Магна Харта Либератум или една малка Френска революция. Такива грандиозни тектонични геополитически движения не се случват всеки ден. Всъщност, мисля че в най-новата история това стои на едно то най-висите места по значимост.

Сега започват спекулациите. Ама те няма да излязат, никой няма да го позволи. Ама то няма да предизвика ефект на доминото и ЕС ще устои. Ама те всъщност са се объркали нещо англичаните, сега ще преизберат Камерън и всичко ще се оправи. И, разбира се, Путин е виновен! Не знам дали чухте, но той е виновен и за урагана в Китай днес… Няма сърце тоя човек, ей!

Първо, англичаните напускат ЕС, нека това да е ясно на всички. Теоретичните шансове това да не се случи при този резултат от референдума са еквивалентни на шанса Къци Лафазанов да стане президент на България през ноември. Между другото, според мнозина той ще е много по-представителен, адекватен и подходящ за поста от настоящия титуляр, но това е отделен въпрос.

Второ, ефект на доминото има още от обявяването на референдума. В Италия искат изрично допитване за членството в ЕС и то победителите от местните избори, които взеха Рим. В Испания предстоят парламентарни избри, на които Подемос, консервативните евроскептици, се очертава да са втора политическа сила. В Австраия върви процедура по разследване на изборните резултати, които, както се твърди, с измама са отнели победата на кандидата на националистите. Алтернатива за Германия вече тръби из каналите си, че иска немски референдум, а гърците отдавна са на косъм по тоя въпрос.

И трето, англичаните не са се объркали. Много добре знаят точно какво правят и защо го направиха. Объркали са се тези, които не разбират сигналите, изпратени към света от това знаменателно историческо събитие. Либералите вече нямат нито моралната, нито политическата позиция да етикират консервативните идеи с празни клишета от серията „език на омразата“, „расизъм“, „ксенофобия“, ала-бала. Ще се наложи да признаят правото на хората да бъдат легитимно консервативни, да бъдат патриоти и да защитават традиционните ценности и ред в държавите си. Либерализмът вече не се подразбира, както се опитваха да го фалшифицират до скоро.

brexitДнес Великобритания извоюва знаментална победа. Победа на обикновения човек от народа над финансовите и политическите елити. Победа не демокрацията над корпорокрацията. Победа на националното чувство пред фалшивата аморфност на насилствено налагания мултикултурализъм. Победа на здравия разум над сектантския култ към един неототалитарен геополитически идол. Свещената крава на ЕС беше ритуално заклана от поданиците на кралица Елизабет. Принесоха я в жертва на олтара на свободния избор и правото на народите да решават политическото си бъдеще. Не съм сигурен, че мога да цитирам друго подобно събитие в съвременната история, където на обикновените хора да им е даван истински шанс да вземат свободно решение от реална политическа значимост. Повечето „демокрации“ днес оперират на базата на умело контролиран, медийно манипулиран от монополистите над общественото мнение вот. Брекзит, в този смисъл, е абсолютен прецедент.

Предстои да видим реакцията на елитите. Съпротивата срещу решението на британците ще е значителна, няма съмнение. Транснационалните корпорации предпочитат да убеждават шепа анонимни евробюрократи да им играят по свирката, вместо да трябва да се занимават по отделно с десетки правителства и да ги подкупват на парче. Много пари са замесени тук и твърде много изключително богати и влиятелни личности и организации са подчертано недоволни от това народите да правят каквото си искат. Ще видим каква ще е реакцията, но ще има такава. Ако тенденцията с разпада на ЕС се задълбочи, нищо чудно да предизвикат и война на Стария континент, само и само да не се върне властта в ръцете на хората.

Още веднъж, адмирации за британците за политическия кураж да започнат тази битка, за смелостта и силата да я завършат, за категоричния пример, който дадоха на цяла Европа с този демократичен подвиг. Сега ще започнат да ги плашат и хулят каква голяма грешка са направили, но демокрацията не е грешка, дами и господа. Грешка е медийно хипнотизираните граждани да позволяат на т.нар. „елити“ да правят каквото си искат, без да им пука за мнението на малкия човек. Но днес малкият човек направи голямо и шумно изявление. Предстои да видим какво следва.

Светът си вървеше преди СССР, върви си и след него. Така си вървеше и пред ЕС, ще си върви и след него. Първоначалното икономическо сътресение, което неминуемо ще последва за Острова, ще бъде преодоляно. Нито някой ще спре да търгува с тях, нито лирата ще се срине, нито някой ще тръгне да депортира чужденци. Повечето либерални „опасения“ са просто партенка, плашило, което, за радост на много от нас, не си свърши работата. Браво, Британия! Велико постижение! Да живей!…

6 thoughts on “Демокрацията е грешка!

 1. На теория съм за ЕС. Но на практика нещата са коренно различни.
  Реално погледнато последните години ЕС изобщо не работи и не може само в името на това да сме някъде, с някой да се правим, че всичко е ОК. ЕС работи добре, но само в условията на мир и стабилност. В момента, в който се появи каквато и да било криза нещата отиват на зле. Погледнете какво се случи с Гърция – реално погледнато това продължава да е един нерешен проблем и бездънна яма, където се изливат пари, включително и тези на Българските данъкоплатци (от вноската ни като член на ЕС за която кой знае защо мнозинството дори не знаят).
  След Гърция последва кризата с мигрантите – отново един нерешен проблем, който става все по-зле и по-зле. Тази криза показа липсата на каквато и да било координираност между членките.
  Да не говорим че ЕС от един съюз основан върху така желаната демокрация се е превърнал в клуб на силните, които заповядват на по-слабите. Естествено на повечето Българи това им харесва защото са чуждопоклонници, но няма как една Полша или Чехия например да се съгласява с приумиците на Меркел или Оланд.
  Това са само една много малка част от многото проблеми на ЕС, сред които прекалено раздутата администрация, бюрокрацията и най-вече липсата на каквато и да било връзка с обикновения избирател. Бас ловя че мнозинството хора в ЕС не могат да назоват повече от 2-3 евродепутати.
  Така че трябва един настина сериозен дебат за ЕС, а не само лигави глупости за толерантност, мир и братство, които смърдят на соц лозунги и клиширани картинки във ФБ.
  Проблемът е че в България 90 процента от населението са чуждопоклонници и изобщо не се замислят дали наистина ЕС работи така както трябва. Те не могат да дадат и един нормален аргумент, различен от поснопойните песни за псевдо толерантност. Тези хора просто се радват, че са в един „клуб“ с богатите и „готините“ Западно Европейски страни. За хора без достойнство обаче не е и нужно да се коментира.

  Liked by 2 people

 2. Не знам кое е по-лошо, комунизмът или неолиберализмът. Последният е плъзнал в Америка и Европа под маската на „свобода“, но от това пак бива използвано от силните! Икономически силните държави, съюзи, личности, отново движат света! Не споделям възторга на автора,че имаме „Победа на обикновения човек от народа над финансовите и политическите елити.“ Великобритания е качествено различна страна, така че не я мисля! Тя може всичко да си позволи, но ако останем в ЕС само аз и Гърция, тежко ни! Мразя да избирам от лошо, и по-лошо. При социализма всичко беше грозно, мърляво, печатниците не можеха да печатат ясно и бистро, филмите бяха “ бой на негри в тъмна нощ“ с лош звук и тегав сценарий, дрехите бяха грозни, а всичко проникнало от Запада, бе бляскаво, качествено, опияняващо! ЕС ни даде СВОБОДАТА на пътуване в този земен рай! Това стана като сбъднат сън!!! Страхувам се от разпад на ЕС! Там има свобода, макар че неолибералните идеи се оливат и придобиват уродлив характер! По – страшен е комунистическият лагер!

  Liked by 1 person

  1. Марги,определено при уродливите либералисти и империалисти е много по лошо,отколкото в комунистическият лагер! Сигурно не сте живяла тогава и не знаете отрицателните и положителните неща,определено плюсовете за малко надвишаваха,а при др.лагер,те остават направо да умреш,това е западът,аз съм страдал много от “стария“ строй,но положителните качества не могат да се пренебрегнат! А сега света се оправлява от едно огромно ционистко зло,което въобще не мисли да спре да пие кръвтта на хората,под многото си сянки с дълги ръце пълни с пари! Първо е България и после всичко останало,много жалко,че сега е пълно с предатели,роби и промити мозъци!!!

   Харесвам

 3. Браво,много добре написано,дано повече хора го разберат. Само искам да добавя гн.Божанов да не забравяте,че една от най-голямите врагове на България,е именно GB,заедно с турция,израел/ционизма,юдеизма/,сащ,ТОЧНО И ЯСНО!!!
  Браво,страхотно направиха в Англия,но дали ще им позволят….дано,амин!

  Харесвам

 4. Сега искам да кажа,има хубави изказвания и не до там такива.Хора запомнете едно:всеки,който е направил добро за България е хубаво,без значение дали е германец,русин,фашист или социалист!
  Аз зная,че злото на ционистите-уса,в.британия,израел,турция е огромно за света и нашата държава!
  Те са враг n:1 за изстрадала България,едно кътче от рая.Еврейте са и винаги ще правят това:да скарват народите,да разпалват войни и да търсят дивиденти от това и всичко,което за тях е угодно.
  Те направиха болшевишката революция и потопиха всичко в кръв,заради нея.Те скараха Германия и Русия,защото се страхуваха от тяхната дружба и сътрудничество с огромни суровини,учени и техническа мисъл-това НЕ СЕ ХАРЕСВА НА ТЯХ правителствата в сянка и уса,ни най-малко! Който има ум и очи ще види и разбере скритите истини,който няма ,ще плямпа като папагал.
  Да аз съм патриот-националист от бялата раса,с зелени очи,светла коса,и искам да живея,като такъв в такава бяла държава,без тъпи и прости създания. Да не желая да се разболявам и хората в об-то от либерастия и толерастия,ни най-малко!
  Да аз съм високо образован и искам обществото около мен да е такова с чувство за патриотизъм и интелект!
  Да искам да живея в такава Европа,която има затворени граници от вън,а не в еврогейско еврейски щати,командвани от кръвопийци североатлантици! Такава Европа,която държи на хората си ,а не на пришълци живеещи,като свине в средновековието!
  Да естествено е,че стария Ссср,няма нищо общо със сегашна Русия,която държи на своята си независимост и суверенитет,които са много по близо да нас Българите,отколкото,някакви тъпи и дебели янки,искащи да завладеят цялото човечество,покланяйки се на рогатия бафомет и ционисткото зло за,които обикновените хора и християни са гой-т.е.животни и пр.
  Да за сега само тя може да противостои на тази световна негативност!
  Да мога да продължа,но стига,проницателните хора ще разберат. България над всичко!!!с.п.

  Харесвам

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s