Търговци на души

Сега всички ще споделят снимката с трупа на малкия Айлан Курди, изхвърлен на турския бряг преди ден, мир на душата му!… Потресаваща снимка. Отвратителна снимка… Syria-boyОще по-отвратителен беше апетитът, с който жадният за зрелище медиен левиатан налапа трагедията и взе да я предъвква за политически цели. Образът на горкото покойно дете пък за часове го превърнаха в чучелото, с което да плашат несъгласните с евтината им пропаганда, за която така безцеремонно употребяваха малкия Айлан. А до сега не знаехте ли, че в Бялото море се давят и деца? Или мислехте, че миграционното цунами е само от възрастни? Или пък просто като се обърне продъненото корито, в което дилърът на „бежанци“ е настанил пътуващите един върху друг, като сардини в консерва, малолетните не потъват?

А истината е, че някой вече месеци наред печели луди пари от трагедията на тези хора и това се знае. Търговците на души купиха и продадоха животите на много дечица вече, знайни и нензайни, с дробчета, пълни с възсолената беломорска вода. refugeesИма цяла организирана престъпна мрежа, която се занимава с тая дейност – плаща се на глава – като добитък. Друг пък вади тлъсти политически дивиденти от смъртта на невръстния Айлан и другите като него, и чертае пъклени геополитически стратегии с кръвта им.

Но защо никой не пита кой отприщи тази вълна? А кой всъщност пуска лодките от другия бряг? Кой плаща за тях и на кого? Кой прави така, че огромен брой имитации на плавателен съд, претъпкани с нелегални емигранти, да отплуват регулярно и напълно необезпокоявани от нечия морска граница? libya_syria_iranА кой нахлу в Ирак, Афганистан и Либия и създаде хаос и нестабилност, от които хиляди се чудят как да се спасят сега? Кой запали Сирия, та да изгони толкова хора от домовете им? И най-после – кой е инженерът на ИДИЛ и кой дава икономическа и политическа възможност на този геополитически урод да продължава да съществува въпреки всичко? Не, за изненада на мнозина не е Владимир Путин, нито пък арменския поп. Всеки мислещ човек, който следи новините, дори манипулираните централни новини, трябва много отдавна да има ясен отговор на тоя въпрос.

before-us-democracy-after-us-democracy-afghanistan-1969-2013-syria-2008-2013
Преди и след „демокрацията“.

Но имам и ексклузивна новина специално за нас българите. И ние участваме в това, не знаехте ли? И по нашите ръце има кръв. И ти, българино, честни данъкоплатецо, ти също игра в търговията за живота на тригодишния Айлан. Ти също плати да изпратят душата му по-скоро на оня свят, сега се натискаш да съчувстваш по фейсбука. Или не ние ръкопляскахме като изпращаха български войници на смърт и за смърт в Афганистан и Ирак, за да съсипем с дружни усилия тези държави? Там нямаше Ислямска държава преди да ги „освободим“. Там главорезите радикали нямаха думата, преди да им я дадем и с аплодисмети да ги приветстваме като „демократичното“ бъдеще на тия страни. Ти, българино, подкрепи и продължаваш да подкрепяш милитристичната политика на едно пъклено и агресивно, еднополюсно военно „обединение“, което не се спря с дестабилизацията на арабския свят, но сега иска да погуби и Европа, за да я ползва като плацдарм, защото точи лиги да удави в демокрацията си и Азия.

Ти, българино, даде с усмивка и сълзи на радост територията си за такива цели. Дари и войските си за същите цели. Сдаде без бой суверенитета си. Националната си неприкосновеност подари, за която хиляди наши предци жертваха живота си. tumblr_lwnxxaH6pY1r8yknuo1_1280Скоро ще продадеш и душата си на дявола, стига учтиво да ти я поискат „началниците“. Ама какво я пазиш тая душа за себе си, бе? Все едно знаеш за какво ти е. Я вземи я дай на сатаната най-добре, той знае какво да прави с нея, пък и ще имаш неговите протекции. Той е много влиятелна личност в тоя свят. Добре е да си му приятел, да си от вътрешния кръг, не знаеш ли? Това е сега политиката. Такива са новите ценности.

„Всичките ще ви наклеветя на Бог, всичко ще Му кажа“, промълви друго сирийско дете на смъртния си одър преди време. Или поне така казаха всички. Пак стана сензация. Пак всички писаха и споделяха снимката, докато беше модерно. После пак всички забравиха и продължиха спокойния си, модерен, медийно упоен, материалистически мотивиран, консумистически живот. Така ще е, ама то май не остана. Не само държавата ни, изнасилена и изкормена от продажници и национални предатели, но и цаялата ни цивилизация, на която се кланяме като на някакъв всемогъщ идол, уверено върви не просто към залез, а към шумен и болезнен крах. Бог да ни е на помощ!

3 мнения за “Търговци на души

  1. Г-н Божинов, тези към които се обръщате са също обикновени граждани в своята страна, както и тези които прекосяват моретата в търсене на друг живот. Вие знаете ли те на кого са ръкопляскали и кого са подкрепяли в своите държави и на кого са давали политическата си подкрепа, че да стигнат до тези проблеми в момента. Не може да се говори така – те са жертви, вие сте виновни!
    Излишно е да се опитвате да насаждате чуство на вина у хората.
    Не ви ли се струва странно друго – че политическите лидери на големите европейски държави не правят необходимото, за да се реши проблема? Не ви ли се струва, че те дори не са разтревожени особено? Не ви ли говори това, че това поведението им е синхронизирано с политиката на Америка спрямо арабските страни и че тези политици са от „едно котило“?
    Европа е пожертвана също и нашата трагедия тепърва предстои.
    Вие какво предлагате, за да се реши този въпрос?
    Лесно е само да се пише и да се сочи с пръст!

    Харесвам

    1. Ама, г-жо Рачева, точно това намеквам – точно от едно котило са. За да съм по-точен – ЕС и в часност продажни правителства като българското, се явяват маша именно на САЩ. Но българското правителство го избираме аз и вие. Следващата им стъпка ще е да ни въвлекат във война с Русия и това наистина ще е краят…

      Харесвам

      1. Г-н Божанов, във война с Русия едва ли ще успеят да ни въвлекат. Във войната с Русия ще бъдат въвлечени другите – тези, които идват да ни завладеят и изтикат оттук. Твърде възможно е и да ни избият. Те ще бъдат въвлечени във войната с Русия. А ние, ако продължаваме с това овчедушно поведение, просто няма да сме живи, за да видим войната с Русия.

        Liked by 1 person

Вашият коментар